Melyik a legjobb autó akkumulátor töltő?

A leghatékonyabb autó akkumulátor töltőt keresed? Szakértőnk segít a választásban! 

 

Rengeteg autó akkumulátor töltő van a piacon, manapság már élelmiszerüzletekben is kapható néhány olcsóbb verzió. Az alacsony áru, azaz 10.000 Ft alatti termékek azonban sok esetben nem alkalmasak valódi töltésre, csak csepptöltésre vagy szinten tartásra. Ennek az az oka, hogy ezekben a töltőkben általában nem minőségi alkatrészek találhatók, így funkciójukat nem feltétlenül tudják ellátni. 

 

Milyen akkumulátor töltők vannak a piacon? 

Az akkumulátor töltőknek két kategóriája létezik. A trafós töltők megbízhatóak, azonban nehéz és nagyméretű eszközök, valamint elavult technológiával rendelkeznek. A processzor vezérelt akku töltők ezzel szemben kicsi, kompakt méretű termékek, automatizmusokkal ellátva. Az intelligens vezérlés automatikusan diagnosztizálja, helyreállítja, feltölti, és hónapokig szinten tartja az akkumulátort. Töltés során nem igényli az ellenőrzést, folyamatos működés esetén kiértékeli az állapotot.

 

Mi a különbség az olcsóbb és drágább eszközök között?

A processzor vezérelt, olcsóbb eszközök alkalmasak ugyan a szinten tartásra, de nem képesek feltölteni egy teljesen lemerült akkumulátort, hiszen ehhez elektrokémiai folyamatok elindítására lenne szükség. Ezzel szemben egy prémium, technológiailag fejlett akkumulátor töltő 100%-ra vissza tudja tölteni az akkumulátort, a szulfátlanitó program segítségével pedig az akkumulátor élettartama meghosszabbítható. Ha egy teljesen lemerült akku esetén azonnali megoldásra lesz szükséged, vagy meg szeretnéd előzni a reggeli kellemetlenségeket az autód indításakor, érdemes beruházni egy intelligens eszközbe. 

benton iceman

 

Melyik a számomra legmegfelelőbb termék? 

Az Iceman típusú akkumulátor töltő kitűnően alkalmas autó,- és motor akkumulátorok feltöltésére, akkumulátor függően 1.2 - 120 Ah (12V) között, a BX széria pedig a tehergépjárművek, lakókocsik és hajók akkumulátorait tölti fel -
BX7 esetén 30-300Ah (12V), 14-250Ah (24V), BX5 esetén 50-500Ah (12V), 25-250Ah (24V). Válaszd ki a számodra megfelelőt a
Kapcsolódó termékeink közül, vagy lépj velünk kapcsolatba, szakértőink szívesen válaszolnak technikai jellegű kérdéseidre. Amennyiben működés közben szeretnéd látni a termékeinket, próbáld ki személyesen őket szerszám áruházainkban! 

benton bx